diumenge, 12 de juny de 2011

Projecte europeu: ‘Prisoners on the move. Move into sport, move through sport’

Del 6 al 9 de juny, s’ha reunit al Saló de Graus de la FCAFE el grup d’investigació que es troba desenvolupant el projecte europeu, Prisoners on the move. Move into sport, move through sport. Els principals objectius d’aquest projecte són:

- Conèixer la situació de l’activitat física i l’esport al sistema penitenciari dels països implicats i el paper que juga com recurs d’inclusió social;

- Identificar programes d’activitat física i esport innovadors i efectius;

- Determinar una sèrie de característiques que puguen identificar programes de bones pràctiques.

- Estudiar casos de programes que s’apropen a les característiques anteriors.

El grup d’investigadors està format per membres pertanyents a diverses institucions de Bèlgica, Dinamarca, Romania, França, Regne Unit i Espanya. Els components del grup d’investigació Daniel Martos, Carmen Peiró i José Devís conformen el ‘partner’ espanyol i han sigut els organitzadors d’aquesta segona reunió. A més de les reunions de treball de caràcter intern del grup, ha hagut vàries xerrades i workshops com ara:

- Sporting criminal to sporting citizen, presentació a càrreg d’Andrew Sparkes de Liverpool John Moores University (Regne Unit)- European good practices in sport and immigration, presentació de Kety Balibrea i Antonio Santos de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, respectivament.

- Social Inclusion by NGO in Spain, workshop realitzar per la ONG Valenciana AVAPE.

- Prison sport organization, presentació realitzada per personal de la presó de Picassent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada